Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Yamile Calderón

Program:

30.03. 2022
18:00- 19:00
Guided Tour of The Fictional City
Performance

06.04.2022
18:00 – 19:00
Artist Talk med styreleder i BOA Sebastian Makonnen Kjølaas. 

 

The Fictional City undersøker storbyenes motsetninger, «byen» som utopisk idé versus den dynamiske, pustende byen hvor innbyggerne forventer å finne alt det som er essensielt for å kunne leve et godt liv. Utstillingen inviterer til refleksjon rundt spørsmålene: hva er den ideelle byen, hva er sivilisasjon og hvem er byen bygget for?

Calderón vokste selv opp i en liten by i Colombia. Da hun var 17 år flyttet hun til Colombias hovedstad Bogotá og der startet fascinasjon hun siden har hatt for storbyene. Som fotograf har hun over flere år reist til storbyer som Hong-Kong, Tokyo og Berlin. Hun har også fotografert Oslo, som nå er hennes hjemby. Reisene har resultert i et stort arkiv av bilder og lyd som gir materiale til skulpturene, fotografiene og filmen som vises i utstillingen. Calderón velger å dokumentere moderne metropoler med svart/hvitt film og analogt kamerautstyr. Dette skaper en diskrepans mellom den avbildede moderne samtiden, og den gamle teknologiens estetikk. Slik synes tiden å forskyves, og spørsmål om persepsjon og fotografiets representasjon av virkeligheten blir utspilt i gallerirommet.

Yamile Calderón er en oslobasert kunstner født i Colombia. Hun har studert fotografi ved Kunsthøgskolen i Bergen. The Fictional City er Calderons første separatutstilling på BOA. Hun stiller for tiden ut Oslo Stories på Carl Berner prosjektrom. Hun har nylig gitt ut sin andre fotobok, Narcos & Homes som dokumenterer eiendommene til ulike colombianske narkobaroner konfiskert av myndighetene.

Calderón har deltatt i ulike kollektive utstillinger og har presentert arbeidet sitt internasjonalt i Pingyao, Hong Kong, Helsinki, København, Kiel og New York. I Oslo har arbeidet hennes blitt presentert på Oslo Kunstforening, Kunstnernes Hus, Noplace, Fotogalleriet og Galleri Brandstrup. Fra et subjektivt perspektiv jobber Calderón med dokumentarsjangeren der hun oppsøker forskjellige interpretasjoner av virkelighet sett gjennom narrative og visuelle utforskninger.

Foto: Adrian Bugge

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS