Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Terje Nicolaisen

7. mars 2020, fikk Terje Nicolaisen en kraftig prolaps som førte til en langvarig låsning i korsryggen. Vanligvis forsvinner slike smerter etter et par uker, men ettersom landet stengte ned på samme tid og dermed også Terjes faste treningssenter og badstue, satt prolapsen seg fast og den produktive kunstneren har til dags dato gått med ryggen i vinkel, med dertil følgende redusert arbeidskapasitet. Ikke desto mindre har Nicolaisen produsert 20 nye malerier der den motstridige, aldrende og sårbare kroppen er blitt et gjennomgående tema, i forsøk på å overvinne kroppens nådeløse begrensinger. Som Terje Nicolaisen selv sier det: «Alt jeg kan tenke på nå, er å danse!»

I tillegg har Nicolaisen lekt seg med anslag til en ny kleskolleksjon under merkenavnet NO. Kolleksjon består av kjoler, T-skorter, sjal og slips der noen kan brukes, mens andre er mer skulpturelle. 

Terje Nicolaisen (f.1964) er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthøgskolen i Bergen og har gjennom to tiår hatt en lang rekke separatutstillinger, blant annet på Henie Onstad Kunstsenter, Kunstnerforbundet, Tromsø kunstforening, Tegnerforbundet, Kunstnerforbundet. Han har også deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger blant annet ved Nasjonalmuseet, KODE, Kunsthall Oslo, Bergen Kunsthall, Momentum og i Høstutstillingen. Nicolaisen er også et av medlemmene i Tegneklubben. Han er en ettertraktet lærer ved blant annet Arkitekthøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen og Prosjektskolen.  

Mandag 29.november kl. 12 – 15

Velkommen til:
Eirotarobal Disco
 
Med:
Terje Nicolaisen
Intuitive People
Rolf-Erik Nystrøm
Håkon Thelin

Mandag 29.november er BOA Galleri åpent for publikum mellom 12
og 15. I dette tidsrommet skal studenter fra Norges Musikkhøgskole, ledet av Rolf Erik Nystrøm og Håkon Thelin, i samarbeid med Terje Nicolaisen, bruke galleriet som laboratorie for utforskning av improvisasjon. Studentene blir bedt om å spille/tale på/med et instrument/språk de ikke ellers kjenner til, for å øke muligheten for at studenten «trår i løse luften» og dermed kan finne en annen og ukjent tilknytning/affinitet til det performative. Nicolaisens utstilling på BOA danner utgangspunktet for det som skjer denne dagen.

RENTSNUK DANCING

Hang out, dansing, øl og suppe for kunstnere!

Onsdag 01.12.2021
Onsdag 08.12.2021

Velkommen!

Ta gjerne med egen kopp!

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS