A Queer Bedtime Tale
( ( ( O ) ) )
13. januar
Åpning
kl. 17 – 21
30. januar
Samtale og samspill mellom Jan Verwoert og Mor Efrony
kl. 17 – 18
Begrenset plass, påmelding via mail til post@b-oa.no
Jan Verwoert er en anerkjent skribent, lærer, teoretiker og lyd geek
4. februar
Velkommen til konsert med Nora Schjelderup og Mor Efrony.
Between Ocean & Moon
kl. 18 30 – 19 30
Nora Schjelderup er en internasjonal musiker kjent for bandet Ora The Molecule (Mute Records).
Hun har reist verden rundt og har produsert musikk i Spania og LA.
Schjelderup & Efrony møttes på en felles DJ-jobb på Bortenfor i Oslo, og har siden deltatt i hverandres prosjekter. Efrony spiller saksofon i Ora The Molecule. Førstkommende fredag debuterer de imidlertid som duo i billedkunst sammenheng.
Velkommen til konsert.
11. februar
Velkommen til konsert
BÅNSULL
Lone Aagot Meinich and Mor Efrony
KL. 19 00 – 20 00
Lone Aagot Meinich er en Oslo- basert fiolinist og performance kunstner med bakgrunn i det klassiske musikkfeltet (Norges musikkhøyskole & Royal College of Music in London). Hun jobber i spennet mellom tidlig musikk til samtids musikk.
Til performance konserten på fredag vil Meinich spille på en Campanula fiolin bygget av Helmut Bleffert.*
Reserver plass: post@b-oa.no
13. februar
Velkommen til finissagekonsert
LISTENING TO A MOONQUAKE
Trollmors Noisy Lullaby
Kl. 18 30 – 19 30
Lydia Brunch feat. Mor Efrony
Lydia Brunch er en soft-noise duo med Dåra Dorky og Karina Sletten. De spiller med et lydbilde som er suggerende, hypnotisk og uberegnelig, pakket med lydlige teksturer. De to er også en del av DJ- og booking kollektivet Femme Brutal som startet opp for 10 år siden med folk fra RadiOrakel og Konsertforeninga, med et hårete mål om å få flere grrls frem på Oslos subkulturelle musikkscene.
( ( ( O ) ) )
Foto: Jan Khür
Om utstillingen:
Måneskjelv oppstår på grunn av tidevannet på jorden og tidevannet er igjen fremkalt av månen. To objekter i forskjellige sfærer skaper bevegelse i hverandre.
Som beundrere på avstand, hva innebærer dette for oss?
Dette er hovedallegorien i Moonquake-prosjektet, som tar opp temaer som solidaritet, migrasjon, avstand, kjærlighet, kjønn, fredelig motstand og velvære, samt myter, vitenskap og tradisjonell praksis. Det er et bilde på andre mulige og umulige tilbakekoblingsløyfer mellom sosiale og globale sfærer. I utstillingen spør Efrony hva det innebærer å være aktivt lyttende og ta hensyn til det vi ikke har evnen til å høre, men som vi likevel er i stand til å føle og bli beveget av.
I maleriene befinner vi oss i et nordisk landskap, de omhandler nåtidige identitetsspørsmål og låner på lekent vis elementer fra Munchs verker. Gjennom maleriene, men spesielt via performance og lydarbeidene, ønsker Efrony å utforske hvordan midlertidige intime fellesskap kan skape en stedfortredende tilhørighet. Hun henter elementer fra et bredt felt, kunstnerskap er likevel hovedsakelig inspirert av feministisk filosofi og identitetsteori, der kroppen, velvære og sanselig tilstedeværelse er viktig. Forfattere og aktivister som Silvia Federicis, Leticia Sabsay, Pauline Oliveros er nøkkelreferanser i Efronys kunstneriske praksis.
Mor Efrony (f. 1987) er billedkunstner, musiker og dj med internasjonal bakgrunn. Hun jobber tverrfaglig med maleri, performance og musikk. Hun har en mastergrad fra KHIO 2018 og har tidligere studert musikk. Som relativt nyutdannet kunstner har hun hatt en rekke utstillinger og deltatt på gruppeutstillinger og performance-programmer. Videre i 2022 skal hun delta på Jeg kaller det kunst, åpningsutstillingen til det nye Nasjonalmuseet.
– In today’s capitalistic environment we need to reappropriate the body.. 'Our struggle then must begin with the reappropriation of our body, the revaluation and rediscovery of its capacity for resistance, and expansion and celebration of its powers, individual and collective. ..Our bodies have reasons that we need to learn, rediscover, reinvent. We need to listen to their language as the path to our health and healing, as we need to listen to the language and rhythms of the natural world as a path to the health and healing of the earth'.
Beyond The Periphery of the Skin, Silvia Federici