Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Medlemsfordeler

Er du medlem av BO så kan du nyte godt av alle disse medlemsfordelene som er fremforhandlet av NBK, Norske Billedkunstnere.

650 kr

Medlemskap i BO /årlig

1650 kr

Medlemskap i NBK/årlig

Rabattavtaler Rabatt oppnås ved fremvisning av medlemskort dersom intet annet er spesifisert.

Rammeverksteder

Kunstmateriell

Tannlegeordning

Fakturatjeneste

Hotell

Regnskap

Opphold på Citadelløya i Stavern

I 1910 undertegnet blant andre Christian Krohg en kontrakt med Forsvarsdepartementet om å leie kommandantboligen på Citadelløya, til evig tid. Han og de andre representerte Bildende Kunstneres styre – forgjengeren til Norske Billedkunstnere (NBK). Medlemmer av NBK har muligheten til å søke om rimelige opphold her i sommerhalvåret. Det leies ut seks rom med i alt 15 sengeplasser.

Opphold skjer på ukesbasis – fra mandag til søndag. Hele huset kan leies for 9 000 kroner per uke, ellers er priser henholdsvis 2 000 kroner for voksen og 1000 kroner for barn. Ateliermuligheter. Fiske- og bademuligheter. Søknad med ønsket tidsperiode og antall voksne/barn, sendes på e-post til NBK. Opphold prioriteres til søkere som ikke tidligere har vært på øya, dernest søkere som ikke har vært der på lenge. Tildeling skjer i februar/mars.

Opphold på kunstnerhytta i Ny-Ålesund, Svalbard

Ny-Ålesund er verdens nordligste bosetning og befinner seg 79º nord. Dette bittelille stedet er opprinnelig et nedlagt gruvesamfunn, omgjort til et internasjonalt forskningssenter for klima og miljø. Befolkningen varierer fra rundt 30 personer om vinteren til 150 om sommeren, når forskerne invaderer det lille samfunnet. Gruveselskapet Kings Bay disponerer hytta i perioden 1. juni–20. august hvert år – ellers er den ledig for medlemmer av Norske Billedkunstnere (NBK). Det går fly to ganger i uken tur/retur mellom Longyearbyen og Ny-Ålesund, og et opphold der er en mulighet til å oppleve de unike naturen og de ekstreme klimavariasjonene. Kunstnerhytta ligger midt i Ny-Ålesund og har ett soverom, bad og kombinert stue og kjøkken.

Dersom det er ønskelig, og økonomien strekker til, er det plass til en liten familie i den rundt 60 kvadratmeter store hytta. Det er ikke tilknyttet atelier, men det er mulig å gjøre mindre arbeider inne. Opphold i Ny-Ålesund fås ved å sende søknad med prosjektbeskrivelse til NBK. Ved godkjenning kan kunstneren søke om økonomisk støtte på 20 000 kroner fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH). Gjennom andre stipendordninger er det mulig å få dekket de resterende reise- og oppholdsutgiftene. Alle måltider inntas på messa i forskningsstasjonen, og besøkende betaler for kost og losji til Kings Bay. På grunn av fare for isbjørn og de ekstreme værforholdene er det uforsvarlig å ferdes alene utenfor byområdet. Skal en bevege seg utenfor stasjonen, må en ha bestått skyteprøve – og bære våpen. For mer informasjon og søknadsskjema, kontakt oss på e-post.

Juridisk rådgivning og bistand

Norske Billedkunstnere tilbyr juridisk rådgivning til medlemmer. Juridisk bistand gjelder kun i saker som er knyttet til kunstnerisk praksis. Kim Erik Dalskås E-post: kim@norskebilledkunstnere Telefon: 22 55 20 20 (telefontid tirsdag–torsdag mellom 10.00–15.00)

Forsikring

Kunstnerforsikringen en egen forsikringsordning for medlemmer av en rekke kunstnerorganisasjoner. Organisasjonene har gått sammen om å innhente tilbud på medlemsforsikringer på vegne av en stor gruppe med medlemmer, og valgte forsikringsleverandøren Tryg Forsikring. For de opplistede private forsikringene og næringsforsikringene er det fremforhandlet egne vilkår og priser for organisasjonene som samarbeider om Kunstnerforsikringen. Som medlem kan du eksempelvis tegne personforsikringer som dekker ved død og uførhet – både for deg selv og for ektefelle/samboer – til langt lavere priser enn det man kan oppnå som privatperson uten medlemskap. For eksempel kan det for de fleste være fornuftig å tegne en dødsrisikoforsikring i Kunstnerforsikringen i stedet for en dyr gjeldsforsikring på boliglånet i banken, siden en gjeldsforsikring ofte vil koste det mangedobbelte. Sjekk selv i prislisten hva du kan spare.
I tillegg til de private forsikringene og næringsforsikringene med egne priser og vilkår for Kunstnerforsikringen, så kan du som medlem få rabatt på alle øvrige forsikringer ved å kontakte Tryg og vise til forsikringssamarbeidet din organisasjon har inngått. Du kan da få rabatt på Trygs forsikringer på bil, hus, båt, fritidsbolig m.m., og avhengig av hvor mange forsikringer du tegner vil du få en rabatt på mellom 17 og 27 prosent på Trygs ordinære priser.
Som kunstner har du kanskje også behov for næringsforsikringer, og Kunstnerforsikringen tilbyr egne medlemsbetingelser på blant annet yrkesskadeforsikring, kontorforsikring og sykeavbruddsforsikring. Se mer om disse under informasjonen om det enkelte produkt. Hvis du også har behov for andre næringsforsikringer – for eksempel atelierforsikring eller transportforsikring for kunst – kan du kontakte Tryg og få medlemsrabatt også på disse.
Norske Billedkunstnere samarbeider med følgende organisasjoner om Kunstnerforsikringen:

De enkelte organisasjonene er forsikringstakere i de kollektive forsikringsavtalene. Medlemmene er forsikret/sikret.
Forsikringsrådgiver og megler for Kunstnerforsikringen og kunstnerorganisasjonene er Bafo Forsikringsmegling AS (org nr 971 189 452). Bafo driver også forsikringskontoret der medlemsrådgiverne sitter. For forsikringsformidlingen mottar Bafo en godtgjørelse fra organisasjonene og en andel av forsikringspremien som medlemmene betaler.
Kontakt Kunstnerforsikringen for et godt tilbud på kollektive forsikringer:
Telefon: 23 11 33 16

IAA-kort (International Identity Card for Professional Artists)

​The International Association of Art (IAA) Europe er et nettverk med rundt 40 nasjonale medlemsorganisasjoner som representerer visuelle kunstnere. Norske Billedkunstnere er nettverkets norske medlemsorganisasjon – og dermed den eneste kunstnerorganisasjonen i Norge som kan tilby medlemmer IAA-kortet (International Identity Card for Professional Artists). På baksiden av ditt medlemskort finnes ditt IAA-kort.  
IAA Europe representerer en av fem kulturelle regioner i verden som utgjør International Association of Art (IAA) – den største internasjonale ikke-statlige organisasjonen for visuelle kunstnere, med over 100 medlemsorganisasjoner. IAA har vært tilknyttet UNESCO siden 1954, og samarbeider med andre organisasjoner som driver innenfor kunst og kultur. IAA distribuerer identitetskort for profesjonelle kunstnere, som gir nedsatt pris eller gratis adgang til utstillinger og visningssteder i Norge og utlandet.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er en del av Kunst i Kvadraturen og er støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS