Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Mattias Hellberg

En lang tarm strekker seg gjennom BOs lokaler. Som næring på vei gjennom fordøyelsessystemet ledes vi fra et rom til det neste, hvor vi møtes av en serie videoer og installasjoner. Bokstavelig talt fungerer tarmen som en rød tråd, samtidig som den også visualiserer en sentral tese i William Reichs psykoanalytiske orgoniske teori hvor den fundamentale organismen forstås som et rør med to åpninger: munn og anus.

Med utgangspunkt i denne kroppslige allegorien leder Mattias Hellberg oss gjennom den absurde, men ikke desto mindre sanne historien om da Sean Connery oppsøkte den norske reichianeren Ola Raknes for å kurere sin seksuelle angst forårsaket av at han overidentifiserte seg med James Bond. Hos Hellberg blir Reichs orgoniske teorier, Raknes utøvelse av disse og Connery identitetskrise benyttet som springbrett for en rekke iscenesettelser og undersøkelser av mer eller mindre åpenbare sammenhenger mellom maskulinitet, seksualitet, psyke, kropp, klasseskiller, høy og lav kultur. Alt dette foregår i konteksten av en kunstnerisk installasjon, som også virker som scene for en selvkomponert musikal med kunstneren selv i hovedrollen. 


Mattias Hellberg (f. 1991) har en master fra Kunsthøgskolen i Oslo (2022). Han er tidligere utdannet ved Malmøs musikkhøgskole innen elektrøaukustistisk komposisjon og innen intermediale studier ved Lunds universitet. Hellberg har deltatt i en rekke gruppeutstillinger heriblant ved Stockholm fringefestival, Norra tornen, Stockholm og Glada Sprutan, Stockholm. 007 & Dr. Organoner Hellbergs første soloutstilling i Norge.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS