Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Malin Bülow

I flere av Bülows verker settes kroppen i direkte relasjon til arkitekturen. Via elastiske membraner i tekstil, som strekkes ut til monumentale tilsynelatende rigide skulpturer, forbinder hun kropper og bygningsmessige strukturer. Dansere aktiverer verkene i langsomme og varige performative seanser. De tekstile membranene som omslutter dansernes kropper, blir en forlenget hud som på et følsomt og nesten klaustrofobisk vis synes vekselvis å beskytte og å låse fast.

I sin utstilling på BOA har Bülow skapt en installasjon som går i dialog med strukturene i BOAs gallerirom. Den stedsspesifikke installasjonen som strekker seg gjennom alle tre rom, griper inn og omfavner rommenes linjer og strukturer. Her er det publikum selv som ivaretar den kroppslige dimensjonen. Static Tension setter i scene et møte mellom skulpturenes porøse grense, egen kropp og rommenes arkitektoniske form.

Malin Bülow (f.1979, Jönköping, Sverige) er en Oslo-basert kunstner. Siden hennes avgangsutstilling fra Kunstakademiet i Oslo 2016 har hun hatt en rekke utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Særlig oppmerksomhet har hun fått for sine elastiske, tekstile performative installasjoner. Høsten 2019 var hun aktuell med verket Elastic Bonding ved Biennalen i Lyon, som nå har gått inn i samlingen til Moderne Kunstmuseet i Lyon. Verket har i forskjellige versjoner også blitt vist under CHART kunstmesse vid Kunsthall Charlottenborg i København, SOFT galleri i Oslo, Austrian Cultural Forum i Berlin, Hi Gordon Collective i Wien, Cosmoscow International Art Fair i Moskva,  Kunstbanken – Hedmark Kunstsenter i Hamar, festivalen ”Sted Søker Kunst” i Ski under regi av BOA, Babel visningsrom og Multiplé dansefestival i Trondheim.Kommende prosjekter inkluderer utstillingen Shapeshifters ved Malmö Konstmuseum og Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture i Tilburg, Nederland.

Malin Bülow innehar en MFA fra Kunstakademiet i Oslo og en BFA fra Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Før dette så har hun også en MSc i Nevrovitenskap fra VU University i Amsterdam og en BSc i molekylærbiologi fra Lunds Universitet.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS