Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Line Solberg Dolmen

Line Solberg Dolmen jobber hovedsakelig med tekstil i romlige installasjoner, som reflekterer samtidige problemstillinger. Ressursutnyttelse, mobilitet, forflytning, fleksibilitet og tilhørighet har vært sentrale temaer i hennes seneste arbeider. Den pågående serien ‘Field Trip’ består av håndapplikerte veggtepper; en form for tekstile  tegninger, og romlig installasjon, og viderefører en nomadisk tematikk der kunstnerens egne reiser og vandringer nedtegnes. I arbeidene benytter kunstneren seg gjerne av materialer som tidligere har hatt en bruksnytte, som utslitte laken, masseproduserte handlenett, presenning, ulltepper og fleecepledd.

 

Solberg Dolmen markerte seg tidlig på Oslos kunstscene, blant annet med separatutstillingen Olje og Vann på SOFT Galleri, som utgjorde avslutningen på Norske Tekstil-kunstneres jubileumsår (NTK) i 2017.

 

Hun er utdannet med MA fra Kunsthøgskolen i Oslo (2016) og BA fra Kunst-akademiet i Tromsø (2010).I tillegg har hun fagbrev som Kjole- og draktsyer. I løpet av de siste årene har kunstneren vist arbeider blant annet ved SOFT galleri, Kunsthall Stavanger, Kunstnerforbundet, Akershus Kunstsenter, Høstutstillingen og Nordens Hus i Torshavn, Færøyene.

 

 

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS