Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Frithjof Hoel

Det brenner på alle kanter – krigen i Ukraina vil ingen ende ta, konfliktnivået i Midtøsten tilspisser seg og europeiske regjeringer legger ned protestforbud som innskrenker ytringsfriheten. Verden er blitt et farligere sted, og idéen om en tredje verdenskrig ligger oss nærmere nå enn på mange tiår. Hvordan havnet vi her? Og hvordan kommer vi oss vekk herfra?

Frithjof Hoels kunstneriske prosjekt har et mål for å øye: å minne oss på hvor grusomme mennesker kan være. Med utgangspunkt i dagboksnotater og førstehåndsberetninger fra to av forrige århundres mest blodige kriger, har han skapt en malerisk installasjon som har til advarsel: hvis vi ikke stopper nå kommer vi til å ende her igjen. Gjennom å peke bakover ønsker ikke Hoel simpelthen å åpne øynene våre, men også å få oss til å handle: vi må ikke sove!


Frithjof Hoel (f. 1953) er en kunstner som bor og arbeider i Oslo, utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo. Hoel jobber primært med maleri, hvor han gjerne tar for seg motiver som reflekterer kunstens sosiale og politiske potensial. Hoel har vist sine arbeider i en rekke soloutstillinger i inn- og utland deriblant Arvika konsthall, Kunstbanken kunsthall, Oslo kunstforening og Bergen kunstforening.

Utstillingen Storm of Steel er muliggjort med støtte fra Kulturrådet.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS