Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Elisabeth Mathisen

Etter flere år med i hovedsak sort-hvitt arbeider i koldnålteknikk, har Elisabeth Mathisen nå funnet tilbake fargene og malerpensel. Da hun i fjor flyttet tilbake til Oslo med utsikt mot en skog, kom de sakte, men sikkert tilbake i takt med skogens forandringer gjennom de fire årstidene. Resultatet er en serie fargesterke malerier i abstrakt formspråk som hun nå viser i utstillingen Utsikt mot skog på BO.

Farge i seg selv utgjør på sett og vis kjernen i Mathisens nyeste prosjekt, gjennom koloritten søker hun seg mot naturen, mot skogen. Denne avbildes i sin tur ikke naturalistisk, men snarere i metaforisk drakt; endringer i værforhold, trærnes dans i viden, dryppende løv og lysets spill mellom tretoppene blir fortolket til det sanselige, og oversettes av Mathisen til et undersøkende malerisk uttrykk. Slik inviterer hun publikum til å ta del i sin egen åndelige opplevelse av naturen.

Utsikt mot skog er en undrende utstilling, hvor maleriet fungerer både som motiv og kulisse. Omringet av fargene fra skogen kan man nesten forestille seg at man befinner seg nettopp ute i det fri, samtidig som man også kan velge å opprettholde distansen og studere de mer formelle elementene arbeidene. Mathiesen tar oss med inn og ut i skogen, hvor hun setter samspillet mellom farge og lys i hovedrollen.

Elisabeth Mathisen (f. 1961) har sin utdannelse fra Statens kunstakademi i Oslo (1989-1994). Mathisen har hatt en rekke separatutstillinger blant annet i: Kunstnerforbundet, Stenersenmuseet, Østfold kunstsenter, Kunstbanken i Hedmark, Tegnerforbundet, og hun har deltatt på Høstutstillingen flere ganger. I 2005 fikk hun Rune Brynestad minnestipend for sitt arbeide med video og performance, i 2011 Statens Garantiinntekt. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger blant annet Tegnetriennalen i 2019. I 2020 fikk hun kunstoppdrag fra KORO til venterommet i Fredrikstad Tingrett med koldnålsarbeider. I 2021 fikk hun stipend fra Ingrid Lindback Laangards stiftelse for sine grafiske arbeider i teknikken koldnål og i 2020 fra Norske Grafikeres Fond. Mathisen er innkjøpt av: Nasjonalmuseet, Preuss Museum, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Fredrikstad kommune, Oslo kommune, Oslo Met Kunstsamling og Haugar Kunstmuseum.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS