Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Cecilia Jiménez Ojeda

Ordbok er et påbegynt prosjekt der Cecilia Jiménez Ojeda skal (sier hun) gjenskape samtlige illustrasjoner i en eldre spansk ordbok hun har hatt i sitt eie siden hun var barn, over tusen i tallet. I utstillingen Ordbok I på BO inngår i tillegg til en god del av disse reproduksjonene, fra enkle diagrammer til mer utførlige avbildninger av planter og dyr, to detaljerte interiørtegninger basert på utsnitt fra familiefotografier. Et utvalg tegninger er dessuten montert på og inne i bearbeidede bruktmøbler som fungerer som utvidede bilderammer og fester Jiménez Ojedas minituøse tegninger til et mindre raffinert, litt slitent skandinavisk hjemmemiljø fra tidlig 90-tall. Sett i fugleperspektiv ligner Jiménez Ojedas arbeider de siste årene en autofiksjon som stadig vender tilbake til problemer knyttet til biografisk bakgrunn og begjæret etter å fri seg fra den. Kunstnerens biografi er nemlig ikke bare en ressurs; den går også i veien for verket, overdøver det med sentimental virkelighet. Hvis Jiménez Ojedas møbelrammer er stand-ins for biografiens klebrige patos, presenterer Ordbok I oss for en modell hvor bildet har avfunnet seg med forskyvningen, og villig trukket seg tilbake til en minuskul form.

Cecilia Jiménez Ojeda (f. 1982) er billedkunstner bosatt i Oslo og har en master fra Kunstakademiet i Oslo. Arbeidene hennes er blant annet vist på Kunstnernes Hus, Galleri F15, Destiny’s, Standard (Oslo), QB Gallery og Museet for samtidskunst. Hun er innkjøpt av KORO, Oslo kommunes kunstsamling og Storebrand. Hennes neste separatutstilling er på Standard (Oslo) i august 2024.

«Ordbok I» har blitt realisert med støtte fra Kulturrådet og Vederlagsfondet.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS