Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

BOA IPSP 2020

Abduction – en video utstilling utendørs på Kontraskjæret

Think me not unkind and rude
That I walk alone in grove and glen;
I go to the god of the wood
To fetch his word to men.


-Ralph Waldo Emerson, The Apology poem

Abduction var en utendørs utstilling som ble vist på Kontraskjæret i Oslo fra 29.10 til 22.11. 2020. I utstillingen viser åtte kunstnere fra inn- og utland sine videoarbeider i konstruksjoner som er spesialdesignet spesifikt for dette uteromsprosjektet, i tillegg til at et verk vises i BOAs lokaler. 

Gjennom visuelle uttrykk, absurde visjoner og avvikende fakta, formidler kunstnerne historier om den moderne verden, sivilisasjon og fremgang. Temaene på utstillingen reflekterer over fordrivelse og forsvinning, utryddelse av dyrearter, klimaendringer, forringelse av meningsfull kontakt mellom mennesker forårsaket av sosiale medier, forsvinning av eldre teknologi (FM-radio, analog video), forvitring av demokratiske prinsipper og uhåndterlig akselerasjon av data og informasjon. 

Deltakende kunstnere:

  • Aleksander Johan Andreassen (NO)
  • Amilcar Packer (BR)
  • Asta Gröting (DE)
  • Dmitry Morozov (RU)
  • Rolf Aamot (NO)
  • Tor Jørgen van Eijk (NO)
  • Tor-Finn Malum Fitje og Thomas Anthony Hill (NO)

Abduction er en del av BOA in Public Space Program (BOA IPSP), som er BOAs satsning på kunst i offentlige rom og er støttet av Bilfritt byliv. 

Glafira Severianova og Ivan Galuzin står bak utstillingen som kurator og produsent. De to har tidligere produsert utstillingene Induction (2015) og Deduction (2016) begge i Murmansk og ‘Abduction‘ er den siste i trilogien.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS