Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Andrea Galiazzo

Alt av skjønnhet og glede til tross, fremstår verden stadig mer dystopisk. Mens bilder fra folkemordet i Gaza og krigen i Ukraina blir mer og mer overveldende, sikrer en liten elite seg økende profitt gjennom utnyttelse av land, mennesker og alle levende skapninger. Hvordan skal man unngå fullstendig fallitt i et slikt system? Fra hvor kan man hente styrke til å fortsette kampen i dette fiendtlige landskapet?

Med disse spørsmålene som bakteppe, trekker Andrea Galiazzo vår oppmerksomhet mot hverdagslivet. I utstillingen Twelve Months viser han tolv tekstilarbeider som representerer hver sin måned – fra mars til februar. I et tilsvarende antall korte videoverk, blir både tekstilene og betrakteren innlemmet i kunstnerens hverdag. Vi triller barnevogn gjennom Oslos gater, er til stede i lystige lag, går i demonstrasjonstog og bevitner sorgprosesser. Det nære og hverdagslige flettes sammen med kunstnerens blikk på verden. Hva er poenget med denne skjøre, og tidvis så meningsløse, tilværelsen? I sammensuriet av små og store øyeblikk trekker Galiazzo opp et nett av forbindelser som speiler eksistensens kompleksitet i dragkamper mellom mening og avmakt.

Andrea Galiazzo (f. 1983) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved IUAV i Venezia, HISK i Ghent og KHiO. Hans arbeider har blitt presentert i soloutstilling ved Trondheim kunstforening, og som duo, med Marthe Ramm Fortun, ved Huset for Kunst & Design i Holstebro. Utover dette har ha deltatt i gruppeutstillinger ved Interkulturelt museum, Femtenesse, Høstutstillingen på Kunstnernes hus, Tegnetriennalen 2019, S.M.A.K. i Ghent og ved Kristiansand kunsthall. I 2020 mottok Galiazzo Norske kunsthåndverkeres studentpris. Galiazzos verker vil presenteres i en soloutstilling på KRAFT i Bergen i 2025.
 
«Twelve Months» er muliggjort med støtte fra Kulturrådet, Kulturetaten i Oslo kommune og Vederlagsfondet. Tekstilarbeidene i utstillingen er produsert med assistanse fra TextielLab, TextielMuseum, Tilburg NL.

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@billedkunstnerneioslo.no

BO er støttet av Kulturdirektoratet og Oslo kommune.

BO – Billedkunstnerne i Oslo © 2021.  Nettside av Medienor AS